Mobil logo 3

Maskintvätta mattorna i 60°

Enrémattan ser bra ut...
Våra mattor tål tuffa miljöer och drar till sig smutsen. De är lätta att dammsuga och den ytliga smutsen sugs lätt upp. För att dörrmattan ska bli riktigt fräsch är det bara att tvätta den i tvättmaskinen. Den tål maskintvätt upp till 60° och färgerna håller tvätt efter tvätt. 

...men mattan är jättesmutsig
Färgerna blir lite mattare när mattan är smutsig. Sand, grus och väta stannar effektivt i mattan och dras inte in i huset eller på kontoret. Dags för tvätt! En matta med mått 85x120 cm väger ca 2,6 kilo vilket gör att det fungerar att tvätta i de flesta tvättmaskiner. 

Nu ska mattan bli ren och fräsch!
Det är så enkelt att tvätta våra mattor. Vi rekommenderar att använda flytande tvättmedel utan blekmedel, vi föredrar Grumme tvättsåpa som också är skonsam mot miljön. Använd ej sköljmedel. Dammsug gärna mattan innan den stoppas in i tvättmaskinen.

Tips hur du ställer programmet
Det räcker att tvätta mattan på ett syntetprogram och höja graderna till 60°. Centrifugera på lite lägre varvtal, förslagsvis på 600 varv. Mattans livslängd ökar om mattan tvätta regelbundet, det som sliter mattorna är när grus och smuts nöter fibrerna. Önskvärt att mattan tvätta några gång per år eller oftare. 

Tvättmaskinen gör jobbet
Det är lyxigt att det är så lätt att tvätta mattan och att hålla rent och snyggt vid dörrar och i hallen. Exempelmattan är tvättad minst 15 gånger och håller tvätt efter tvätt. Vår mattan utsätts dagligen för hunder, smutsiga kängor och grus utifrån. När den ser lite matt ut får den en ny tur i tvättmaskinen.  

Färdigtvättad = ren och fräsch!
Färgerna är åter klara och rena. Nu är det bara att hänga upp mattan för tork. Det brukar ta ca 8 timmar för mattan att torka. Ibland kan det droppa lite när du tar ut mattan så skydda golvet om det är känsligt. 

Häng upp eller torktumla!
Då våra mattor tål industritvätt går de att torktumla på medelvärme. De torkar också lätt hängande över strykbrädan. När mattan har torka är det bara att använda den igen. Nu är den redo för att göra sitt jobb - fånga smuts och väta samt vara en unik färgklick vid dörren.