Mobil logo 3

Försäljningsvillkor och info vid beställningar från Colorjoy

LEVERANSVILLKOR
Leveranstid beräknas till 3-6 veckor då samtliga produkter produceras efter kundens beställning och önskemål såsom storlek, motiv och val av produkt/egenskaper och eventuellt logotype på entrémattorna etc. Leverans sker med Postnord och till närmsta utlämningsställe.

FÖRSÄLJNINGSVILLKOR
Samtliga produkter är specialbeställningar och tillverkas för kunds räkning för varje beställning. Distans- och hemförsäljningslagens ångerrätt gäller inte. Konsumenter under 18 år har inte rätt att köpa eller beställa produkter från Colorjoy utan föräldrars eller annan målsman godkänner det.

BETALNING VIA PAYSON
Betalning med Payson. Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett PaysonKonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet. Läs mer om Payson här: www.payson.se


Om Paysonfaktura
“Vi erbjuder betalsättet “PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.
Betalningsvillkor är 14 dagar. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige.
 
Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.”

GARANTIER
Du har garanti för produktionsfel och på felaktigt producerad vara. Färgåtergivningen på din bildskärm kan skilja sig något beroende på skärmens kallibrering. Därav kan det förekomma marginella skillnader i produkten som ni får och den som ni ser på skärmen. Bilderna på hemsidan har lägre upplösning vilket ger något minskad färgåtergivning.

REKLAMATION
Vår strävan är att du som kund ska blir riktigt nöjd. Blir något fel i leveransen, produkten är skadad, fel mått eller annat så hör av er till Colorjoy. Reklamationen ska ske snarast och senast 14 dagar efter att du fått produkten. Vi står för alla kostnader vid en godkänd reklamation. Har du fått en felaktig eller trasig produkt ersätter vi den kostnadsfritt utan dröjsmål. Colorjoy förbinder sig att alltid följa ARN:s (Allmänna Reklamationsnämnden) rekommendationer.

KONSTNÄRENS UPPHOVSRÄTT

De verk som en konstnär, illustratör, konsthantverkare eller formgivare (upphovsmannen) skapar har ett upphovsrättsligt skydd. Det innebär att verket i regel inte får användas av någon annan än upphovsmannen utan dennes tillstånd. Skyddet regleras i lagen om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk (SFS 1960:729), kallad upphovsrättslagen.

Upphovsrätten består av två delar, en ideell rätt och en ekonomisk rätt.

IDEELL RÄTT
Den ideella rätten kan inte överlåtas och innebär att konstnären har rätt till namnangivelse när verket återges exempelvis i en tidning, som affisch eller bokomslag. Konstnärens namn ska vara utsatt i direkt anslutning till verket, antingen i en bildtext eller med namnet under/vid sidan av bilden eller i en artikel bredvid. Det ska klart framgå vem som är upphovsman till vilket verk.
Den ideella rätten ger också skydd mot kränkande ändring av ett konstverk. En bild får till exempel inte kraftigt beskäras eller täckas med text.

EKONOMISK RÄTT (FÖRFOGANDERÄTT)
Den ekonomiska rätten ger konstnären ensamrätt att utnyttja verket ekonomiskt. Ensamrätten innebär att det är konstnären som har rätten att bestämma hur verket får användas. Det är alltså konstnären som upphovsman som får framställa exemplar av verket i form av exempelvis ett bokomslag, en illustration till en artikel, eller lägga ut verket på internet.

Lisa Persdotter äger upphovsrätten för samtliga verk på colorjoy.se

Abstrakt konst, canvas, ljudabsortion, galleritryck, gicléetryck